Holomócká včelařská setkávání

Pokud jste začínající včelař či si chcete jen rozšířit obzory a doplnit vědomosti, můžete během celého roku využít nespočet přednášek, seminářů a školení, kde vám odborníci na slovo vzatí předají svoje zkušenosti.

My jsme si z pestré nabídky Pracovní společnosti nástavkových včelařů vybrali cyklus přednášek s názvem Olomoucká včelařská setkávání. A to konkrétně tu, která se konala 3. 12. 2016, s přednášejícím doktorem Klímou.

Ozdravná opatření při varroáze a moru včelího plodu – to bylo téma přednášky. A tak se zúčastnění dozvěděli, jakým způsobem rozpoznat mor i varroázu, jak se zachovat, pokud má včelař podezření na některou z těchto nemocí, jak v praxi funguje likvidace zasažených včelstev a hlavně jak lze pomocí zootechnických postupů předejít morovým nákazám a jak efektivně utlumit varroázu.

Tento cyklus rokem 2016 nekončí, pokračuje i po Novém roce dvěma dalšími přednáškami – 21. 1. 2017 (téma Otravy včel s doc. Přidalem) a 11. 2. 2017 (téma Odolnost proti nemocem z hlediska šlechtění včel s Ing. Čermákem). Více informací naleznete na stránkách PSNV.